Rezgésanalízis elmélete

Szakmai publikációk

Műszerek és szoftverek

Szolgáltatások

     Diagnosztikai mérés, szakértés
     Dinamikus kiegyensúlyozás
     Gépgeometriai mérés, beállítás
     Kalibrálás, fejlesztés, szervíz
     Műszer- és érzékelőkölcsönzés
     Mérnöki szaktanácsadás

Szakmai előadások

Aktuális időpontok


Copyright: Rahne Eric 2007-2022
webmaster: erJogi nyilatkozat
Mérnöki szaktanácsadás

Amennyiben úgy érzi, hogy valamely üzemviteli, rezgésdiagnosztikai, méréstechnikai vagy műszeres probléma hosszú ideje nyomasztja, az eddigi megoldásokra tett kísérletek inkább helyben járásnak tűnnek, vagy "csak" egyszerűen nem tud - idő ill. szakember hiányában - a feladatmegoldásra koncentrálni, keressen fel bennünket bizalommal.

Megítélésünk szerint mai rohanó világunkban fölösleges - és természetesen lehetetlen - mindenkinek végigjárni képzettségétől eltérő szakterületen a tapasztalatszerzés rögös, sokszor kínlódásokkal teli útját. A megfelelő szakemberek - feltétlenül szükséges mértékű - bevonásával jelentős mennyiségű idő és energia takarítható meg. A PIM Kft. a mérési szakértői tevékenységein túl kínál egy problémaorientált szolgáltatást is, melynek keretében nem csak egy-egy részfeladat megoldása a cél, hanem teljes körű, minden részletre kiterjedő, a lehetőségek szerint optimalizált megoldás.

Szakmai hátter

A PIM Kft. magasan kvalifikált, több évtizedes gyakorlattal rendelkező elismert rezgésdiagnosztikai mérnökei VAT1 és VAT2 vizsgával ill. németországi és amerikai gépdiagnosztikai képesítéssel rendelkeznek. Gyakorlati tapasztalataikat az ipar különböző - a gyógyszeripartól a papíriparon át az energetikai szektorig - területein gyűjtötték be. Jelen voltak és aktívan közreműködtek rengeteg különböző nagyságrendű, bonyolultságú probléma megoldásában. Foglalkoztak turbógépcsoportok alapozási hibáinak feltárásától kezdve, csővezeték rendszerek nyomvonalának optimalizálásán, csavarlehúzó gépen belüli precíziós mérőművek kialakításán keresztül forgógépek gyártósori végellenőrző rendszerének kiépítéséig számos feladattal.

A szolgáltatás főbb elemei

Az említett mérnöki szolgáltatás és tanácsadói tevékenység minden esetben alkalmazkodik a megrendelő igényeihez, de az alábbiakban - a figyelem felkeltése érdekében - néhány fontosabb elemét röviden ismertetjük.

A feladat ill. probléma pontos felmérése. Ki ne tudná, hogy egy - pl. ismeretek hiányában - rosszul meghatározott feladat mennyi vesződéssel járhat. Épp elég, hogy a "valós" problémát meg kell oldanunk, nem hiányoznak a fölösleges kitérők, "vakvágányok".

Információ gyűjtés, értékelés - megrendelővel közösen. Az adott feladat megoldásának legfontosabb eleme. A hangsúly a "közös"-ön van. Számtalanszor előfordul ugyanis, hogy a megoldás a megrendelő szakembereiben "van" - mivel komoly ismeretük és tapasztalatuk van a témában -, csak nem tudnak kilépni a megszokott körből. A PIM Kft. szakemberei eddig felhalmozódott ismereteik, tapasztalataik, probléma-megoldás orientált szemléletük segítségével hatékonyan tudják segíteni a feladatmegoldás folyamatát.

A feladat megoldása. Amennyiben az előző elemnél nem ér véget a "tanácsadói" tevékenység, természetesen folytatják munkájukat a tervezésen keresztül a megvalósításig.

A szolgáltatás területei

A fentiek alapján nehéz lenne teljes listát adni arról, hogy mérnöki szolgáltatásunkat, tanácsadó tevékenységünket, mely területekre ajánljuk. Tehát a teljesség igénye nélkül:

  • ipari méréstechnika, érzékelők, távadók
  • rezgés- és villanymotordiagnosztika
  • egyedi és rendszerszintű géprezgésvédelem
  • termográfiai mérések, analízisek
  • forgógépek gyártósori végellenőrzése (villamos és mechanikai)
  • gépalapok, épületszerkezetek
A PIM Kft. szolgáltatásának alapja mérnökei több évtizedes folyamatos kihívásokkal tűzdelt tapasztalata, felhalmozódott ismeretanyaga, melyek jól kamatoztathatók az újonnan felmerülő feladatok megoldásában.

A weboldal tartalmát szerzői jogok védik, ezért az írások, ábrák, valamint fényképek másolása, tárolása és publikációja csak a szerző előzetes írásos engedélyével megengedett.